LuchtVaart Vaardigheden

 

 

Deze cursus is een verlengde van onze Detectiewerk lessen. We zijn deze lessen gaan ontwikkelen na aanleiding van de dagen dat we mee                       
mochten werken aan trainingen op Schiphol. Daar werkte we mee met de honden die nu dagelijks de passagiers screenen op drugs, explosieven,
geldsmokkel, tabacsmokkel. Ontzettend leerzame en leuke dagen met de hondegeleiders en hun trainers!

 

Wij noemen deze cursus dan ook Vaardigheden, omdat we niet daadwerkelijk op de luchthaven gaan speuren. Wel zetten we de training in scene alsof we op de luchthaven zouden zijn. Naast dat het ontzettend leerzaam is om op een andere manier met je hond ook met detectie bezig te zijn, is het ook gewoon heel gezellig om met een groep gelijkgestemden te oefenen voor de volgende lessenreeks! We hebben er een mooie opbouw in gemaakt, zodat je vanaf SIFD LEVEL 2 goed in kan stromen bij deze cursus. De cursus wordt afgesloten met een proef en beloont met een certificaat.

 

We hebben diverse niveaus:

LuchtVaart Vaardigheden - LVV - BASIS

Hierbij leer je de basis waar je om moet gaan letten hoe je hond reageert op het contact maken met de geur. De bron zit op een andere manier verstopt dan je regulier in de lessen gewent bent. Je hond leert ook een sterkere verwijzing aan, ter voorbereiding op bewegende koffers en tassen. Ook wordt er een basis gelegd om te zoeken op mensen.

LuchtVaart Vaardigheden - LVV - GEVORDERD

Tijdens deze lessen ga je het gedrag van je hond leren herkennen als de voorwerpen langs hem komen in plaats van zelf langs de voorwerpen te lopen. Het contact maken met de geur, maar ook het verwijzen van bewegende voorwerpen is nogal een uitdaging. Je moet als handler bewust worden van bepaald gedrag wat jou hond toont. Tijdens deze cursus ga je leren hoe je daarmee kunt omgaan als handler.

LuchtVaartVaardigheden - LVV - EXPERT

Deze cursus is een verdieping op de twee voorgaande cursussen. De bronnen zitten een langere tijd in de tassen/koffers en door de langere inwerktijd zijn eigen uitdaging. Ook wordt er dit niveau met verleidingen gewerkt als: voer, worst, kong. De uitdaging zit hem in een zuivere duidelijke verwijzing zonder afgeleid te worden door grote verleidingen die hem ook geboden worden. Het gaat om de onderdelen bewegende tassen/koffers en het verwijzen op bewegende mensen.

 

 

Je kunt deelnemen aan de cursus als je SIFD LEVEL 1 en LEVEL 2 hebt afgerond. Dit kan ook bij een andere detectiewerk hondenschool zijn. Overleg dit duidelijk met ons en
stuur bij je aanvraag voor deelname ook beeldmateriaal mee van jou hond hoe hij/zij de line-up en de ruimte doorzoekt. Cursisten die bij TauTrack de lessenreeksen ONLINE of LIVE hebben gevolgd zijn bij ons bekent en kunnen inschrijven zonder overleg van beeldmateriaal.

De LVV cursussen bestaan uit 5 lessen van 1 uur. De lessen worden gezamenlijk gegeven door SIFD instructeurs niv 4; Megin en Nathascha. Er kunnen Maximaal 8 teams per les deelnemen. We hebben maximaal 4 teams per instructeur.
Megin en Nathascha zijn de eerste en enige SIFD examinators in NL buiten de opleidingsschool van Wesley Visscher. Wij kunnen daarom ook tijdens deze cursus de mogelijkheid aanbieden om de line-ups voor SIFD LEVEL 4, 6 en 8 te examineren. Je behaald dan bij positief resultaat alvast een deel van je examen. Je kunt dan daarna tijdens de regulieren lessen focussen op de ruimtezoekingen!

Locatie:
Den Hout

 

Instructrice: Megin Mastenbroek

START: Januari 2024

 

Kosten:
€ 168,00 ( incl deel examen en certificaat)