Scent Puppy Project

 Hoi wij zijn Team TauTrack.

 

Je hebt een pup in huis en je wilt hier graag mee aan de slag, maar vanwege COVID zijn alle hondenscholen en puppygroepen gesloten.

Voor mensen als jij die graag iets met hun pup willen ondernemen zijn we het Scent Puppy Project gestart.

 Samen met jou loodsen we je pup door COVID-tijd.

 


 

GRATIS E-BOOK

Je krijgt bij deelname aan het Scent Puppy Project een GRATIS E-Book (twv €25,00) boordevol opvoedtips, spelletjes en een checklists zodat je thuis heerlijk aan de slag kunt met je pup!

 

 


 

Verliefd en thuiswerken

 

Zo'n klein hummeltje is natuurlijk helemaal TE GEK! Je hoeft niet lang na te denken om overstag te gaan en voor je het weet zit je al thuis met je nieuwe gezinslid. Met grote ogen kijken ze je aan en je smelt bij alles wat ze doen op hun ontdekkingstocht door je huis.

Tomeloze energie lijken ze te hebben. Rennen, vliegen en in hun vaart gooien ze van alles ondersteboven. Zolang het hun eigen speelgoed is, is dat nog wel om te lachen. De kleine barstjes in de verliefdheid ontstaan door de kapotte spullen die je wel dierbaar zijn, om het bijten in je handen, voeten en sokken. Om het trekken aan de lijn, plassen in huis. Wat je pup nodig heeft zijn grenzen, ritme, aandacht, beweging en vooral veel rust.

Als je thuis aan het werk bent kun je dit heel goed oefenen. Maar het vraagt ook veel van je aandacht en geduld. Toch lastig als je precies in een call zit wanneer je pup de ruime heeft om alle kanten op te vliegen. Hoe doe je dat dan .. ?!

 

 


 

Opvoedvragen

 

Je hebt een pup  aangeschaft omdat je meer wilde wandelen, de aandacht en tijd er voor hebt en omdat het zo gezellig en leuk is een harig gezinslid erbij.
Je vindt je pup echt nog wel SUPER! Tegelijkertijd zit je soms wel met je handen in het haar? Hoe denkt zo’n pup eigenlijk, wat werkt wel en wat werkt niet? Wat heeft pup eigenlijk nodig? Wat bedoelt hij met het gedrag wat hij laat zien? Hoe krijg je de pup wel tot rust, zodat jij ook weer aan je werk kunt? Doe je het wel goed?

 

 


 

Laat ons jou helpen!

 

Wij hebben juist voor deze COVID-tijd een Scent Puppy Project ontwikkeld. Wij begrijpen als geen ander dat je wilt gaan samenwerken met je hond. Dat je niet alleen je hond voed, maar ook wilt opvoeden. Opvoeden is niet alleen de commando's zit, af, blijf. Natuurlijk zijn deze basis vaardigheden heel erg handig en wij vergeten ze ook niet. We integreren ze echter in het dagelijks leven, in het samen bezig zijn en in het samen een training volgen.

Wij vinden het belangrijk dat je thuis met je hond aan de slag kunt, waarbij de pup ook zijn neus leert gebruiken gebruiken. Alles bij elkaar leer jij je pup op die manier stap voor stap goed kennen. Door de training en het samen bezig zijn en werkend aan de relatie en opvoeding wordt je pup op een gezonde manier moe en kan dan ook een paar uur slapen. Rust, leren wachten, hier komen en de relatie vorming zijn kern thema’s in de opvoeding van je pup.

 

 


 

Scent Puppy Project

 

Met ons unieke op maat aangepaste programma maken wij gebruik van de natuurlijke driften van je hond. Samen met jou gaan we aan de slag om je hond te leren 'lezen'. Je leert over de hondentaal en samen ga je spelenderwijs aan de slag met je pup om de basis beginselen te leren van het speuren.

We maken onderscheid tussen trainen en opvoeden. De basis is dat jullie elkaar gaan leren begrijpen. Vanuit die basis kan je uiteindelijk veel makkelijker ook je vervolgtrainingen gaan doen.

 

 


 

WIN WIN

Wij helpen je in 5 lessen de eerste stappen van het speuren aan met je pup. Wist je dat pups doof en blind ter wereld komen?

 Een pup gebruikt vlak na zijn geboorte als eerste zijn neus om de 'melkbar' te vinden. Die neus is het eerste en het enige wat ze deze periode hebben. Hoe gaaf is het als jij als baasje daar op doorgaat met je hond. Samenwerkend zal er meer vertrouwen groeien vanuit het vervullen van een behoefte …. het gebruik van zijn NEUS (trainen).. binnen een leeromgeving met duidelijke regels en afspraken (opvoeden)

 

 


 

Schrijf je in voor ons Scent Puppy Project

Wat houd deze cursus nu eigenlijk in?

Je krijgt van ons het E-BOOK

De BASIS Scent Puppy Project bestaat uit:

  • Kennismakingsgesprek van ca 30 min via TEAMS/ZOOM
  • 5 PRIVE lessen van 45 minuten
  • BASIS vaardigheden als zit, wachten, af en hier-komen
  • Spelenderwijs leren
  • BASIS vaardigheden speuren/detectie

Dit totaal pakket kost je slechts €285,00

 


 

Wie zijn wij?

Wij zijn Team TauTrack. We zijn allemaal ervaren en opgeleide instructeurs binnen het speuren en detectiewerk. Daarnaast hebben we ook onze ervaring met het werken met mensen. Op deze manier hebben we een mooie mix van kennis en vaardigheden in huis waardoor wij jou kunnen helpen met je pup in deze lastige COVID-tijd.

 


 

Schrijf je in!

Inschrijven kan door op AANMELDEN te klikken.

 

 

 


 

 

Locaties en tijden:

Megin werkt in regio Dordrecht op een samen af te spreken locatie.

Nathascha en Irene werken in Raamsdonksveer/Den Hout op locatie. Deze spreken we samen af.

Annette werkt in de regio Bergen op Zoom, in samenspraak is ook bij haar een project af te spreken!

De lessen zijn PRIVE en plannen we samen met jou in op een tijdstip, maandag tot en met vrijdag.

 


In samenwerking met: