Speuren MASTERCLASS

MASTERCLASS

Praktijkspeuren gebeurt in basis volgens SIFD-principe via individuele lessen. Deze lessen vind je onder het kopje 'Praktijkspeuren' op deze website. Je hebt een basis nodig zodat je goed uit de voeten kunt met de lijnvoering en je kunt je hond al redelijk lezen. Verder bent je bekent met de basis termen van het speuren.

Zodra je eenmaal een goede basis hebt is het leuk om in je vertrouwde omgeving verder te leren om te speuren op een andere sporenloper. Nu is het binnen TT-SOC mogelijk je eigen sporenloper mee te nemen. Maar met UP-Level ga je ook met andere cursisten mee kijken. Je leert sporen lopen en je gaat doelen stellen. Doordat je met je eigen leerproces bezig bent, wordt je er meer van bewust wat er allemaal bij komt kijken als je aan het speuren bent met je hond.

MASTERCLASS is bedoeld voor mensen die een hond hebben die kan wachten in de auto. De honden zullen nooit alleen zitten. Er is altijd iemand van de cursisten die de taak heeft om bij de auto's te blijven en op te letten op alle honden. Er is direct portofoon verkeer, mocht er iets zijn, zijn we in een mum van tijd terug bij het basiskamp.

MASTERCLASS kan dus ook gedaan worden door honden die moeite hebben met andere honden. Er is geen direct 1 op 1 contact met andere honden. En omdat we allemaal enthousiaste hondenmensen zijn, houden we ook rekening met elkaars persoonlijke zone die de 1 meer nodig heeft dan de ander.

MASTERCLASS mag ook gevolgd worden door mensen die hun basis gedaan hebben in KNPV, IPO of Mantrailen. Wel volgen we het SIFD-trailen principe, daar moet je dan wel voor open staan. Net als dat TT-SOC open staat voor technieken uit andere stromingen. We leveren maatwerk, iedere speurcombinatie is UNIEK!

Bij deze MASTERCLASS speuren we in kleine groepjes.


Tijdens deze MASTERCLASS les:
- Stel je je eigen leerdoel
- Ben je verantwoordelijk voor het leerproces van je hond
- Leer je sporenlopen
- Loopt je hond ook sporen uit van derden

Observeren en nabespreken horen bij iedere les. Rapportage bij houden onderling en zelfstandig doelen stellen!

De les duurt afhankelijk van het aantal deelnemers, 2 tot maximaal 3 uur ( en kan je aan deelnemen als je minimaal 10 lessen speuren hebt gedaan.)
Je leskaart die je gebruikt, kan je ook bij deze les af laten tekenen. Of je betaald de les zoals je gewent bent om te doen.

Minimaal 4 en Maximaal 6 hond/handler combinaties mogelijk.

 

2024:

Bij Nathascha. Start op 10.00

9 november (match to sample)
11 november (Scent pools)
21 december (Match to sample)

2025:

Bij Nathascha. Start om 10.00

4 januari
15 maart
17 maart
12 mei

 

 


Inschrijven via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.