Opleiding TT

 

 

Sinds 2016 leiden wij onze eigen instructeurs op. TauTrack staat voor kwaliteit, kennis en vaardigheid. Door de jaren heen is deze theorie en praktijkervaring sterk uitgebreid en ontwikkeld tot een cursus Speurhondeninstructeur A en B.

Om toegelaten te worden tot de modules dien je een vooropleiding genoten te hebben. Je bent minimaal Kynologisch instructeur en je hebt kennis over hoe honden leren. Je hebt voor aanvang van module A minimaal 20 uur speur/handler ervaring met een hond.

Onze modules zijn onderverdeeld in 2 categorieën en zijn na elkaar te behalen mits je aantoonbare eigen ervaring in dit vakgebied hebt.

 

Module A:

Dit is een unieke cursus waarbij je de basis leert om een speurteam te laten starten met speuren. Niet alleen maak je kennis met de basis beginselen. Je leert ook de lesopbouw zodat je binnen je eigen hondenschool praktisch aan de slag gaat. We geven in de theorie ook een stuk bedrijfsvoering mee naast de theorie die bij deze basis van speuren hoort. Na deze module kan je een start maken met je eigen speurschool en heb je de nodige theorie en praktijkervaring.

Deze cursus bestaat uit:
- 6 dagen praktijk, afgewisseld met theorie
- Theorie cursus als huiswerk
- Praktijk examenles 'basis cursist'

Module B:

Dit is een unieke cursus die een stuk dieper op de theorie en praktijk ingaat. Tussen module A en B is er een minimale eigen ervaringseis van 20 uur speuren met een hond. Deze eigen ervaring is nodig om de module B tot een goed einde te brengen. Niet alleen je kennis in lesgeven maar ook je eigen vaardigheden worden tijdens deze module beproeft.

Deze cursus bestaat uit:
- 6 dagen praktijk, afgewisseld met theorie
- Theorie examen
- Praktijk examen eigen vaardigheid.

 

Bij deze cursussen wordt er van je verwacht dat je aantekeningen maakt en deze verwerkt in een logboek. Deze samenvattingen worden nagelezen door de opleider en eventueel gevraagd om aanvulling zodat je je eigen naslagwerk altijd compleet bij de hand hebt tijdens je eigen praktijkvoering.

Ben je geen kynologisch instructeur en heb je verder geen diploma's? 
Je kunt deze modules altijd deelnemen als verdieping van kennis. Je krijgt echter geen certificaat en geen logo voor op je website van ons.

 

Groepsgrootte opleiding:
minimaal 2, maximaal 4 instructeurs.

Datum opleiding: Weekopleidingen volgen januari 2025

Locatie:
Nederland, Oosterhout
Frankrijk, Saint Symphorien